Derde plek voor harlopers op Ekiden

Het Windesheim team van opleidingsdomein g & w heeft gisteren de derde plaats bemachtigd in de Businessklasse van de Ekidenloop. Anton Haitink scheef een verslag voor de win’.

Zondag 7 april maart was de 26-ste editie van de Ekidenloop in Zwolle. Die was opnieuw perfect georganiseerd. Het was prachtig weer! Toch wel een beetje te warm voor de lopers maar gelukkig was er ook een verkoelend windje. Voor de toeschouwers aan de kant was het genieten. Vlak voor het startschot blies de wind nog wel de partytent weg waardoor het startschot iets later was dan 12.30 uur, maar dat deerde de lopers niet.

Dit jaar waren er extreem veel uitvallers waardoor de teams behoorlijk aan veranderingen onderhevig waren. Zelfs ‘rots in de branding’ Jos Stolwijk moest zich een dag voor de start afmelden. Uiteindelijk is het met inspanning van Willemijn en Daiva gelukt om weer vier teams aan de start te krijgen. Dank ook voor Irèn Alders die zaterdagavond laat nog de deelname toezegden om zo één van de teams weer compleet te maken met zes lopers.

De druk voor team 1 van GW om de eerste plaats van voorgaande jaar te benaderen was er zeker en de spanning was op de gezichten te lezen. Vol overgave werd er door alle vier de teams van domein GW gelopen en met verschillende persoonlijke toptijden! Compliment aan alle lopers.

Terwijl in Rotterdam Vincent Radewalt een persoonlijk record liep op de hele marathon (3 uur en 8 minuten), liep het eerste team zich naar een podium plaats van Ekiden. Geen meter te veel werd er gelopen, bochtjes werden kort afgesneden, de goede lijn werd gepakt en niemand liet ergens wat liggen.

Voor de derde jaar op rij dus een podium plaats voor Domein Gezondheid en Welzijn! Een fantastische derde plek. Gefeliciteerd en een mooie tijd: 3 uur en 20 minuten en 1 seconde.

Op de foto Naual Liberg op het podium met bloemen voor de derde plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *