Film: The Hummingbird project

Journalistiekstudente en filmfreak Michelle van der Molen steekt haar mening niet onder (bioscoop)stoel of bank. Deze week bekeek ze:

The Hummingbird project

Een thriller waarin twee Wall Street-nerds een plan bedenken om zo snel en zo veel mogelijk geld te verdienen. Uiteraard verloopt niet alles zonder problemen.

Op het puntje van je stoel?
Geen idee waarom deze film in de categorie thriller is beland, maar spannend vond ik het absoluut niet. Geen onverwachte gebeurtenissen, geen complotten en totaal geen ‘schrikwekkende slechteriken’ in deze film. Alleen een boze (ex)bazin die de twee nerds, Anton en Vincent, tegen probeert te werken wanneer ze erachter komt wat ze van plan zijn.

Nerds?
Ja. De twee hoofdpersonen worden heel typisch neergezet. Anton is het wiskundegenie van het stel, kalend en met bril, lijkt contactgestoord en zit hele dagen te werken in een hotelkamer met de gordijnen dicht. Vincent is de praatjesmaker en lijkt zelf weinig te weten van het versnellen van hun hogesnelheidsglasvezelnetwerk. Lekker woord hè? Een glasvezelnetwerk waarmee ze een aantal milliseconden sneller zijn dan de rest van de wereld en hiermee de snelste handelaren op de beurs kunnen worden. Want dat is dus hun plan.

Aanrader?
De film is niet spannend, niet overmatig grappig en echt geloofwaardig is ‘ie ook niet. Als kijker weet je dan ook niet met wat voor gevoel je de bioscoop verlaat. Om de film nog enig drama mee te geven, hebben ze het hoofdpersonage ernstig ziek gemaakt. De boodschap daarvan: misschien moeten we niet alles zo snel willen en meer genieten van de dingen om ons heen, zoals familie. Dat is dan wel weer mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *