‘Vliegvakantie belangrijker dan klimaat’

Het klimaat is een hot-item. De politiek wil vliegen duurder maken. Zijn studenten zelf ook bereid het vliegtuig te laten staan?

“Vliegen is gewoon heel makkelijk. Je wilt niet dagen reizen, maar zoveel mogelijk van je bestemming genieten. Dat het klimaat er dan wat bij inschiet, tsja… ik vind vakantie gewoon erg belangrijk. Afgelopen zomer ben ik met vrienden rondgetrokken in een camper. Allemaal leuk en aardig, maar met de auto reizen kost gewoon vreselijk veel tijd.”

Nout van Keulen (23)
derdejaars verpleegkunde

“Jazeker. Je hoeft niet met het vliegtuig om een goede vakantie te hebben. Vliegen is natuurlijk snel, maar met de auto reizen is veel gezelliger. Lekker kletsen onderweg en van het landschap genieten. Mijn man heeft familie in Casablanca, met de auto doe je daar twee dagen over. Je gaat dan veel bewuster alle landsgrenzen over.”

Haja Bousselham (26)
vierdejaars small human resource management

“Ik sta nooit idioot lang te douchen en zou mijn rommel niet op straat pleuren. Maar ik vind dat milieubewustzijn niet van vliegen afhangt. Ik vlieg bijna nooit, de laatste keer was vier jaar geleden naar New York. Maar als ik weer in het vliegtuig stap, dan zou ik niet bij het klimaat stilstaan.”

Steven, student journalistiek

“Ik heb maar één keer gevlogen We gaan meestal met de auto op vakantie naar Frankrijk, met mijn ouders en zusjes. Het zal wel een stukje Drentse nuchterheid zijn, die onbedoeld het klimaat een handje helpt. Ik ben niet iemand die een vakantie boekt met een vriendengroep, feesten kan ik thuis ook wel. Misschien blijft het dus wel bij die ene keer vliegen”

Leonie Dorenbos (21)
vierdejaars sociaal pedagogische hulpverlening

“Ik ga graag op zonvakantie naar de Griekse eilanden. Hoe wil je daar komen over land? Ik denk niet dat er echt alternatieven zijn. Zo lang in de bus met allemaal anderen? Dat doe ik niet echt voor m’n lol. Ok, een citytrip naar Parijs of Berlijn zou ik best met de trein willen doen. Maar dan moet de politiek wel inzetten op goedkopere treinkaartjes.”

Demi Terinathe (22)
eerstejaars communicatie

Maarten Kors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *