‘Mensen dragen ‘mijn’ kleding’

Preston Ziessen studeert hbo-ict, daarnaast runt hij de kledingwebshop kuwa.nl.

Een eigen webshop, hoe kom je daar zo bij?
Anderhalf jaar geleden werkte ik in een kledingwinkel in Amsterdam. Daar heb ik leren werken met leveranciers en zo bouwde ik een goed netwerk op. Op een gegeven moment wilde ik voor mezelf beginnen en dan helpt het dat ik tijdens mijn studie heb geleerd hoe je een webshop maakt.

Wat voor soort kleding verkoop je?
Zowel dames- als herenkleding. De stijl is te omschrijven als streetwear.

Wat doet een webshopeigenaar?
De voorraden goed bijhouden en de producten op de website beheren. Daarnaast zet ik nieuwe producten op de website en kledingstukken die niet goed verkopen haal ik juist weer van de site af. Ik kan de webshop vanaf elke plek beheren. Als ik bijvoorbeeld in de bus naar huis zit, ben ik op mijn laptop aan het werk met bestellingen en aanvragen.

Verdient het een beetje lekker?
Ja, en dat terwijl ik pas net ben begonnen. Zeker in deze beginfase verkoop ik vooral aan bekenden of mensen die via die bekenden bij mij terecht komen. Uiteindelijk wil ik steeds meer gaan verkopen via de webshop.

Wat is het leukste aan het runnen van een webshop?
Dat je mensen in ‘mijn’ kleding ziet, dus dat ze kledingstukken dragen die via mijn webshop gekocht zijn. Ook is het mooi om de groei die ik met mijn webshop maak te zien. Nu verkoop ik nog bestaande merken, maar ik wil op den duur ook zelf een eigen logo op kleding gaan borduren.

Wouter Luijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *