Buitenkant: ‘Mijn haar springt er tussenuit’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Anouk de Vlieg (30),vierdejaars Social Work.

Hou je van kleur?
“Sombere kleuren zijn inderdaad niet mijn ding. En als ik al wat donkers draag is dat geen probleem, want mijn haarkleur springt er toch al tussenuit. Ook draag ik altijd een grote felgekleurde sjaal. Die doe ik voor niemand af, zelfs niet in de zomer. Hij hoort echt bij mij.’’

Hoe is jouw stijl zo gegroeid?
“Ik ben qua kleding altijd wel een stoer type geweest. Als raadslid – ik zit in gemeenteraad van Meppel voor GroenLinks – vind ik het tof om jurkjes te dragen. Ik heb een zwak voor de kleur groen, dat matcht goed met mijn rode haar. En het is de kleur van mijn partij, ook niet onbelangrijk.”

Intrigerend kettinkje.
“Ik ben getrouwd met mijn man, maar wij leven poly-amoreus. Sinds een jaar heb ik naast hem ook een vriend, maar zijn moeder heb ik helaas niet goed leren kennen. Haar man was kunstenaar en heeft deze kettinkjes speciaal voor familieleden gemaakt. Ze gaf haar exemplaar aan mijn vriend, voor mij. Op ons afscheid zei ze dat hij me prachtig stond.”

Wat is belangrijk bij kleding?
”Ik shop echt uit overtuiging tweedehands. Voor mijn bijbaan kwam ik op veel verschillende plekken en kon ik altijd wel even naar de lokale kringloop. Ik vind het vanzelfsprekend om kleding vaker dan een paar keer te gebruiken Sinds de opkomst van fast fashion als de H&M en Zara vind ik dat nog veel belangrijker.”

Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *