Journalistiekstudenten organiseren verkiezingsdebat

Een groep eerstejaars van de opleiding journalistiek organiseert samen met de Provincie Overijssel een debat op Windesheim. Met als ‘special guest’ presentator Tim Hofman.

De aanleiding voor het debat zijn de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezingen die plaatsvinden op 20 maart.
“We zochten een aansprekende manier om jongeren en politiek dichter bij elkaar te brengen,” vertelt medeorganisator Julia Bokdam. Met flitsende video’s en pakkende vragen gaan elf leden van de Provinciale Staten met elkaar in gesprek. Voorafgaand aan het debat is er het DemoCrazyfestival met muziek, hapjes, drankjes en een live kieswijzer. BNN/VARA- presentator Tim Hofman geeft tijdens dit evenement een speciale Masterclass.

Volgens Julia wordt het absoluut geen saai jongerendebat. “We willen echt een festivalsfeer neerzetten en een inhoudelijk debat waar jongeren écht iets aan hebben.” De studenten doen dit voor het online platform De Werkplaats van de opleiding Journalistiek, waarin zij op eigen initiatief ideeën bedenken, producties maken en projecten realiseren.
Het evenement vindt plaats op donderdag 14 maart, vanaf 15.00 uur in de Gert Veenhovenzaal (G220) op de Zwolse Windesheimcampus. (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *