Doek valt voor Windesheim Theater

Het Bevrijdingsfestival in Zwolle zal het dit jaar moeten doen zonder het Windesheim Theater. Wél verbindt de hogeschool haar naam aan het dance-podium.

Het Windesheim Theater, een festivaltent met een bescheiden aantal zitplekken, bood de afgelopen jaren een podium aan muzikale studenten en medewerkers van de hogeschool en interessante sprekers.

Maar het is tijd voor iets nieuws, zegt Geriëlle Middendorp van marketing & communicatie. De verwachting is dat een naamsverbinding met het danspodium meer oplevert. “We vinden het Bevrijdingsfestival een belangrijk evenement in de regio waar een groot deel van onze doelgroep aanwezig is. Met de naamgeving van het Danstheater is Windesheim op een groter deel van het terrein zichtbaar en het betekent ook dat de naam Windesheim in alle uitingen van het BFO terugkomt.”

De programmering voor het dance-podium is al helemaal rond: onder andere Roy El Kei, Pyrodox, Odin en Paquito Moniz treden er op. Er is nog één uurtje niet ingevuld, daar mag de winnaar van een dj-contest draaien. Alleen studenten van Windesheim kunnen zich hiervoor aanmelden. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *