Buitenkant: ‘Ik ging als model naar de Amsterdam Fashion Week’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Andu Vollema (19), derdejaars Bedrijfskunde.

Hoe ben je op de catwalk beland?
“Ik was vakkenvuller bij de Appie en werd gevraagd voor een reclamecampagne. Veel donkere mensen weten niet dat ze model zouden kunnen worden. Vroeger werden altijd stereotype gezichten gezocht. Maar tegenwoordig zoeken ze juist unieke persoonlijkheden om andere doelgroepen aan te spreken. Inmiddels heb ik uiteenlopende shoots gedaan.”

Welke kleding vind je mooi?
“De hele rapscene is sowieso keihard qua kleding. Drake, Kendrick Lamar, Kanye West. Die laatste z’n kledinglijn vind ik zelf niet heel mooi, maar staat hem wel heel vet. De leden van Migos dragen ook altijd strakke outfits. Laatst hadden ze alledrie een clownspak aangetrokken. Die gasten hebben gewoon schijt aan alles.”

Sicke patta’s, die schoenen.
“Designerhebbedingetje, als je je in de mode beweegt wil je deze Balenciaga’s gewoon hebben. Ik laat met niet uit over de prijs. Die zoek je zelf maar op. Ze lopen ook niet heel comfortabel, beetje alsof je zweeft op de zolen. Ik blijf er ook best vaak mee haken achter bijvoorbeeld traptreden, dus ze zijn puur voor de mooi.”

Je was model op de Amsterdam Fashion Week!
“Ja, afgelopen najaar. Met 1 meter 82 ben ik eigenlijk te kort voor de modellenbureau’s. Maar dat maakt niet uit bij de shows van het Designers Platform van de AFM. Daarin tonen ontwerpers uit Afrika en Azië traditionele patronen gemixt met moderne invloeden. Modellenwerk is vooral veel wachten. Maar als ik dan eenmaal sta te shinen op de catwalk, dan weet ik weer waar ik het allemaal voor doe.”

Maarten Kors
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *