Broodje Bouwmarkt slaat de plank mis

Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze keer: Boerske, de eettent in de Hornbach.

Sinds kort kun je eten bij de Hornbach, jeweetwel, die bouwmarkt. Logisch ook eigenlijk: als ze in de Ikea een restaurant hebben en op de parkeerplaats van de woonboulevard een viskraam, waarom dan geen lunchtent in de Hornbach? Ik verwacht goed voer voor hongerige klussers: sappig vlees en lomp dikke burgers.

Het kleine lunchtentje dat verscholen zit achter de kassa’s heet ‘Boerske’ en werkt als een soort broodjessnackbar. Je kunt je broodje uitkiezen van een groot bord boven de kassa. Je vindt er burgers en broodjes, wat snacks en weinig vegetarisch. Ik ga voor de ‘Brie liefhebber’ voor 4,25 euro, en mijn vriend voor de ‘Boerske burger compleet’, 5,75 euro. Een paar minuten later worden de broodjes in een plastic mandje op tafel gezet. Geinige presentatie. Helaas is mijn broodje niet te vreten.

Hoewel er in de beschrijving inderdaad staat dat er jam op zou zitten, had ik eigenlijk iets als een frisse cranberry-jam verwacht. In plaats daarvan is dit een mierzoet broodje aardbeienjam dat ook nog eens de smaak van de brie volledig overheerst. En de rucola is ook al doordrenkt met jam. Kunnen ze ‘aja-jippie-jippie-jee’ blèren in die reclame, maar zo jippie-jee vind ik het hier niet. De ‘burger compleet’ van mijn vriend is daarnaast niet compleet. De beloofde pulled pork, kaas én ei missen: hoe dan?! Wat overblijft is wel binnen te houden: een groot broodje met een best sappig stuk vlees.

Of er ook nog iets wél goed is aan deze keet? Mwah. De boerse huisstijl is ten eerste niet om aan te gluren en ten tweede niet helemaal lekker doorgevoerd, want wat doet die extreem opgemaakte, niet-boerse vrouw op de muur? En wat doen die graspalmen tussen de tafels? Had beter hooibalen neergegooid voor de boerse sfeer. Ach, het personeel is aardig en er is veel te kiezen. En wat kan je verder ook verwachten van een eettent in een bouwmarkt? De honger stillen, dat is waar het hier om gaat. En dat gaat je hier best lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *