‘Ze omschrijven mijn muziek als herrie’

Falco de Beer (20) studeert hbo-ict, daarnaast brengt hij ‘jump up’-muziek uit.

Ben jij nou een dj of een producer?
Eigenlijk meer een producer. Ik draai weleens op feestjes maar dat is niet echt professioneel. Mijn draaitafel komt van de Aldi haha, dat zegt genoeg. Qua muziek uitbrengen ben ik wel wat professioneler, dus je mag mij een producer noemen. Wel één die het leuk vindt om in zijn vrije tijd op feestjes te draaien.

En je kan met produceren dus geld verdienen?
Ik heb mijn muziek naar een label gestuurd en zij vonden het wel cool, ze wilden het releasen. Ik ben met ze in zee gegaan en het label regelt dan alles voor je. Een deel van de opbrengsten gaat naar het label, een ander deel krijg ik. Zo verdien ik een leuk zakcentje.

Hoe moeten wij jouw muziek omschrijven?
De meeste mensen zullen het omschrijven als herrie. Ze zeggen dan dat het goed in elkaar zit, maar niet hun smaak is. Mijn muziek wordt jump up genoemd, een vrij onbekend genre in Nederland. jump up is een subgenre van drum & bass en wordt gekenmerkt door een snel tempo en harde basgeluiden.

Is het goed te combineren met je studie?
Jazeker! Sterker nog, als ik niets te doen heb in de les ga ik op mijn laptop muziek produceren.

Wat wil je nu bereiken in de muziek?
Het zou mooi zijn een plaat uit te brengen die ‘explodeert’. Verder denk ik niet dat er echt een carrière inzit, waarschijnlijk wordt het toch een baan in de ICT.

Wouter Luijken

Er is 1 reactie op “‘Ze omschrijven mijn muziek als herrie’

  1. Céleste Stevens schreef:

    Mooi interview Falco, leuk om met jou samen te werken, want ik zie al vanaf het begin dat je iets in je hebt!
    Hopelijk komt je droom uit makker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *