Goedkoop én gezond: je verwacht het niet

Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze keer:

BackWERK.

Goedkoop lunchen kan best in Zwolle. Frietje bij de Mac, tosti bij Tostiworld of een pizzapunt bij Bakker Bart. Maar écht gezond krijg je het niet – of je moet wat extra dokken voor bijvoorbeeld een belegd broodje. Dat kunnen wij beter, moet BackWERK hebben gedacht. Deze lunchtoko zit sinds kort op de Melkmarkt. 

En ik kan je vertellen: hier wil je heen! Aan de rechterkant zie je een lange vitrine met allemaal gezonde – en lekkere – dingen. Wat je verwacht: keiduur. Wat je krijgt: vet lage prijzen. De broodjes zijn allemaal maar een paar euro en alles heeft van die fijne afgeronde prijzen. En van de cake-afdeling word ik al helemaal wild. 90 cent voor een berliner bol?! Eén of twee euro voor een taartje of oreo-donut?!

Máár ik begin gezond en kies een bagel met gerookte zalm, roomkaas en bieslook. 3,50 euro. Een brownie voor 1,75 kan ik niet weerstaan en ook neem ik voor 3 euro een #healthy smoothie met spinazie en banaan mee. Mijn vriend neemt een kiprol (2 euro), een kaiserbroodje met eiersalade (1,50) en de kleine smoothie met spinazie (2 euro). Voor twee volle dienbladen tikken we nog geen 14 euro af. Dat had bij de La Place makkelijk minimaal 20 euro gekost.

Maar goed, het kan wel goedkoop zijn; het moet natuurlijk ook nog een beetje lekker wezen. Ten eerste moet even gezegd worden dat deze brownie de lekkerste van Zwolle is. Zacht, vol van smaak en mega-vers. Ten tweede: die bagel. Superlekker, al ligt het broodje er al wel een tijdje, vermoed ik. Die is niet al te soepel meer. Maar verder hartstikke lekker joh. Goede zalm, prima roomkaas. De smoothie die smaakt, tsja, naar spinazie en banaan. Ik kan ook wel lekkerdere dingen bedenken om te drinken, maar je moet je tempeltje goed verzorgen, laten we maar zeggen. Mijn vriend gaat hard op de lekker warme kiprol en werkt al ja-knikkend z’n broodje eiersalade naar binnen. Zal wel een goed teken zijn.

Voldaan en met maar 14 euro minder op de bankrekening gaan we er weer vandoor. Zo kun je nog ’s uit eten gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *