Geld en misschien een baan dankzij tv-show ‘Weet ik veel’

Alex Liemburg, vierdejaars technische bedrijfskunde, won onlangs 4750 euro in het populaire tv-programma ‘Weet ik veel’.

In het wekelijkse spelprogramma van RTL4 nemen driehonderd studenten het tegen elkaar op in een pittige kennisquiz. De slimste uit de voorronde gaat door naar de finale.

Alex weet al precies wat hij gaat doen met het gewonnen bedrag. “Als buffer voor tijdens het afstuderen, zodat ik niet hoef bij te lenen. Ik ben net begonnen met een afstudeeronderzoek bij een bedrijf en rijd daarvoor dagelijks honderd kilometer. Ik heb geen OV meer, dus die kosten komen voor eigen rekening.”

De winst leverde hem onverwachts nog meer op. “De dag na de uitzending had ik een stuk of zeven connectieverzoeken van recruiters op LinkedIn. Ik heb aangegeven dat ik eerst wil afstuderen en daarna contact met ze opneem. Het zijn allemaal recruiters uit de technische hoek, dus daar heb ik straks echt iets aan.” (WvE)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *