Alles wat je nodig hebt

Waar ik nou echt helemaal stapelgek van word, zijn mini-slavinkjes. Sorry voor de vegetariërs en veganisten – ik houd van mijn kat– maar zo’n schattig gedraaid slavinkje. Daar ga ik echt hard op. Eigenlijk alles in het mini: hamburgertjes, pannekoekjes. Mini garnaaltjes. Minipannetjes en mini vorkjes. Het enige wat groot mag zijn is het toetje. Dat schuif ik na het gourmetten zo naar binnen.

Ik houd van Tiny en Lau die de typische Nederlandsefeestdagensfeer weten neer te zetten, terwijl ze gemoedelijk samen de kerstboomoptuigen. Ik durf ze hier niet te quoten, maar voor wie ze nog niet kent: YouTube staat er rond deze tijd van het jaar vol mee. Ben je ook van plan samenzo’n schattig boompje op te tuigen? Schrijf dan van tevoren wel even op wat jeook alweer zo leuk vindt aan je lover. Denk je dat het opzetten van een tent deideale relatietest is, dan heb je nog nooit samen Kerstmis gevierd.

Ook zo leuk: de adventkalender. Elke ochtend ontbijten meteen chocolaatje. Niks less is more, er zijn zelfs make-up kalenders! Achter elk kartonnen deurtje zit weer een nieuw beauty geheim verstopt, in een miniatuurversie nog kleiner dan een kauwgompje. Ik heb ondertussen al zoveel geld uitgegeven aan deze prullaria dat ik van elk item een fullsize had kunnen aanschaffen.

De feestdagen: de één noemt het een commercieel gedoe, de ander hangt al in november de led-verlichting voor de ramen. Natuurlijk geven we veel te veel geld uit aan plastic onzin. En die kersttrui die ik voor mijn vriend heb gekocht draagt hij – hopelijk – maar twee dagen per jaar. Maar laten we niet vergeten dat al die prullaria ervoor zorgen dat families door weer en wind op de fiets of in de auto stappen, om heel even bij elkaar te kunnen zijn.

Iedereen heeft het altijd druk, té druk voor elkaar. Maar eind december nemen we de tijd om met z’n allen voor de buis te kruipen en ons te vergapen aan al die goudeerlijke gezelligheid, vermakelijke family fun en liefde, zoals bijvoorbeeld Robert ten Brink elk jaar weer op tv weet te toveren. Kijk daar houd ik nou écht van: alles wat je nodig hebt = liefde.

Michelle van der Molen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *