Student plaatst zich voor WK Darten

Geert Nentjes (20), vierdejaars student Technische Bedrijfskunde, plaatste zich vorig weekend voor het wereldkampioenschap darten in december dit jaar.

Nentjes kwam vorige week in de finale van een toernooi in de Development Tour. Hierdoor steeg hij een plek op de kwalificatielijst voor het WK en mag hij zijn kunsten gaan vertonen in Alexandra Palace.

De Urker student kijkt uit naar het wereldkampioenschap, het jaarlijkse hoogtepunt in de dartwereld. “Ik ben superblij dat ik er bij ben en het wordt gewoon een hele mooie ervaring voor mij. Het is mijn eerste keer dat ik op het grote podium sta. Het is natuurlijk ook de vraag hoe je met de druk omgaat. Ik heb niet het gevoel dat ik moet winnen, ik wil vooral een goede wedstrijd spelen en hopelijk kom ik zo ver mogelijk”, aldus Nentjes.

Heeft Nentjes nog een tegenstander die hij graag zou treffen op het WK? “Ik heb geen voorkeur voor de loting. Als ik dan echt iemand moet kiezen ga ik voor Jermaine Wattimena of Jelle Klaasen. Ik ken die jongens best wel goed en op de vloertoernooien ga ik vaak met zo om. Als ik dan toch moet verliezen, dan maar van iemand die ik goed ken.”

Het WK Darten begint op donderdag 13 december, de finale is op Nieuwjaarsdag. De wedstrijden worden gespeeld in Alexandra Palace te Londen en zijn te volgen op televisiekanaal RTL7. (WL)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *