Studenten ontwerpen koptelefoonstandaard

Je kent het wel: je bureau is een chaos en je koptelefoon ligt onder een stapel papier. Derdejaars studenten Rik Galenkamp (IPO) en Laurens van de Lustgraaf (Bedrijfskunde) ontwierpen met hun bedrijf Kubuni de ‘Headphonestand’ die dit voorkomt.

Wat deze Headphonestand anders maakt dan de gewone koptelefoonhouder? Het product is gemaakt voor professionele gebruikers en mensen die veel achter een bureau werken. Daarom heeft deze houder een volumeknop en een switchknop. Met die laatste knop schakel je de wireless set in één draai van de computer naar je telefoon. De houder is ook duurzaam, het product is gemaakt van recyclebare materialen.

Het apparaat heeft volgens Rik naast een opgeruimder bureau nog een voordeel. “Het is beter voor de koptelefoon. Van het constant neerleggen en oppakken gaat zijn levensduur achteruit. ”

Het produceren van de standaard was geen schoolopdracht, dit was eigen initiatief: “We hebben beiden een passie voor design, duurzaamheid en de audiomarkt. In dit product komen die factoren samen”, aldus Rik.

De studenten proberen nu via de platforms Kickstarter en Indiegogo twaalfduizend euro op te halen om de houder op de markt te brengen. Als dat lukt komt dit voorjaar de eerste lading op de markt. Het product zal rond de vierenzeventig euro gaan kosten. “Er is al interesse in het product getoond, onder andere door Russische en Duitse partijen”, aldus een hoopvolle Rik.

Met de kwaliteit zit het volgens de makers wel goed: “We hebben er twee jaar aan gewerkt en over elk aspect is nagedacht.” (WL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *