Rol vol Mexicaanse goddelijkheid

Silke Polhuijs test afhaal- en bezorgtentjes in Zwolle. Deze keer: Taco Mundo.

Hoewel het alweer tijd is voor boerenkool en rookworst, blijf ik graag nog even in de zomer hangen. En dus ook aan zomers voedsel. Ik heb zin in de ultieme mooiweer-bestelling: Mexicaans van Taco Mundo.

Taco Mundo zit sinds kort aan de Diezerkade, vlakbij waar in woon, dus die móét ik natuurlijk even uittesten. Als ik scroll door de Thuisbezorgd-app hoef ik niet lang na te denken: ik ga voor de ‘pulled chicken burrito’, met van die dradige stukken kip. Kost me maar 5,95 euro. Ik doe er een bakje guacamole (1,50) en zure room (1,50) bij. Zo wordt het wel wat duurder, maar alsnog is 8,95 euro prima te doen. Mijn vriend bestelt de ‘cheeserito pulled beef’, een rol met kaas, rundvlees en bonen. Met 7,95 euro ook niet duur.

De deurbel gaat supersnel: na ongeveer twintig minuten al. Ik vlieg van m’n bank af, want honger. De bestelling is netjes verpakt, maar we kunnen niet ontcijferen welke burrito-verpakking voor wie is. Ook als we de kartonnetjes openmaken worden we niet wijzer, dus snijden we de burrito’s maar een stukje open. De grootste blijkt de cheeserito: een enorme rol vol Mexicaanse goddelijkheid. In de ‘pannenkoek’ zelf zit cheddarkaas verwerkt. Daar gaan de oogjes van mijn vriend van twinkelen.

Hoewel mijn burrito met kip een maatje kleiner is dan de cheeserito, vult ‘ie prima. Het vlees is perfect gegaard en gekruid. Er zitten bonen en rijst bij in: niet te veel, niet te weinig. Waar ze wel een tikkie enthousiast mee zijn geweest is de koriander. Dat is zo ongeveer het enige wat ik proef en dat is ook het geval bij de cheeserito. Verder moet ik flink blussen, want de rol is pittig. Als ik op de ingrediëntenlijst kijk, zie ik dat ik over de ‘spicy habanero’ heen heb gekeken. Ik google het en het blijkt een ‘zeer hete chilipeper’ te zijn. Dat verklaart een hoop. Maar het maakt niet uit. Deze Mexicaanse cadeautjes waren zó goed; het blussen neem ik voor lief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *