Slechte start voor vernieuwd Sharenet

De lancering van Windesheims nieuwe Sharenet gaat vandaag gepaard met allerlei gebreken.

Bij de start van het nieuwe intranetsysteem Sharepoint 365, de opvolger van Sharenet, blijken veel studenten en medewerkers niet veel te kunnen zien op de homepage. Veel functies werken niet en er komen geregeld foutmeldingen en meldingen van onvolledige profielen. Via het nieuwe interne communicatieplatform Yammer, de opvolger van de Sharenet-tijdlijn, komen veel klachten binnen. Volgens de systeembeheerders op Yammer werkt het systeem te traag en zijn er problemen met de zichtbaarheid van sommige functies en apps. In de loop van de ochtend kregen alle medewerkers daarom een mail met directe links naar de meest gebruikte applicaties. Ook het oude Sharenet is nog bereikbaar, maar dan wel ‘read only’.

GeYammer
Maar toch zijn er nog veel gebruikte onderdelen van Sharepoint waar medewerkers nog niet bij kunnen (zoals de oude MyDepartment sites). Veel medewerkers vragen zich af of het systeem wel voldoende is uitgetest. Een boze werknemer reageert: “Ik vind het onbegrijpelijk dat we weer eens een niet werkend systeem krijgen opgedrongen. En ik wil die diarree aan berichtjes rechts in mijn scherm kunnen uitzetten; ik zit werkelijk niet te wachter op dat ‘geYammer’ over dingen waar ik niets mee te maken heb.” 

Op gang komen
Wim Jonker, projectleider van de migratie van Office 365 werkt hard aan een oplossing: “Vanzelfsprekend is Office 365 van tevoren uitgebreid getest. We hebben te maken met onvoorziene omstandigheden. De problemen die zich nu voordoen hebben te maken met de performance vanuit Microsoft en de zichtbaarheid van alle informatie. Bij een aantal medewerkers is dit wel goed, maar bij de meeste collega’s nog niet.”

Volgens Jonker zijn er slechts drie meldingen van studenten binnengekomen dat zij niet op hun opleidingssite kunnen. “Iedere melding wordt meteen opgepakt en afgehandeld. We zien hier op dit moment geen grootschalige problemen. We doen er alles aan om de ontstane situatie zo snel mogelijk op te lossen. We houden de betrokkenen op de hoogte.”

Er zijn 1 reacties op «Slechte start voor vernieuwd Sharenet»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *