Tjeerd in Nieuw-Zeeland / 2: ‘Eigen woonkamer en kingsize bed’

Tjeerd Brandsma is derdejaars Logistics Engineering en loopt dit semester stage in Auckland, Nieuw-Zeeland. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Via het geweldige platform Airbnb heb ik een kamer gevonden bij echte Kiwi’s in huis! De hele bovenverdieping is voor mij, met eigen woonkamer en kingsize bed! Ik moet nu echt hele dagen Engels praten maar daar ben ik al helemaal aan gewend. Zelfs het denken gaat al in het Engels.

De eerste dagen op stage waren heel intensief. Zoveel nieuwe mensen om te ontmoeten, maar gelukkig zijn alle collega’s heel aardig. Iedereen wil weten waarom ik naar Nieuw-Zeeland gekomen ben, hoe lang ik hier blijf en wat voor plannen ik nog meer heb. Ik krijg allemaal adviezen over waar ik nog heen moet en werkelijk waar iedereen blijft tegen me zeggen: ‘You’re so lucky, the weather is only getting better.’ Niet dat je mij hoorde klagen, want het is hier al best aangenaam voor de winter / lente. De temperatuur ligt momenteel rond de 18 graden, maar als je in de zon bent voelt het als minimaal 25!

Ik moet alleen nog wennen aan het ritme: zes uur opstaan, zeven uur het huis uit om naar werk te wandelen (ja, ik woon op wandelafstand) en half acht beginnen. Dat is veel eerder dan ik gewend was op Windesheim. Gelukkig ben ik wel al om vier uur ’s middags klaar, dus kan ik in de avonduren leuke dingen doen!

Zoals in de kroeg zitten met andere stagiairs die ik ken via de ‘Intern Social Group’. We appen gewoon dat we ergens in de stad zijn en dat iedereen mag aansluiten. Zo keken wel laatst bijvoorbeeld naar een wedstrijd van het nationale rugbyteam: The All Blacks. Ik was helemaal geen rugby-liefhebber, maar als je hier in een pub gaat kijken ben je gelijk een fan!

Afgelopen weekenden ook veel activiteiten gedaan: de botanische tuinen van Auckland, Mount Eden, Mount Victoria, Waiheke Island en Rotorua stonden allemaal op het programma. En dan staan er voor de komende weken en maanden nog zoveel meer dingen gepland. Ik kan niet wachten!

Groet!
Tjeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *