Supersmaakvolle vega-curry’s

Silke Polhuijs probeert de beste afhaal- en bezorgtentjes van Zwolle. Deze keer: Bai Yok (voor thuis).

Sinds kort is er iets gevaarlijks gaande. Bestel-eten kan tegenwoordig namelijk best gezond zijn. Waar je vroeger kon kiezen uit de Chinees, de snackbar of de pizzeria, kun je nu prima uit eten voor de helft van de calorieën. Voor mij een extra reden om niet van mijn bank af te komen.

Zo ving ik laatst iets op over het vegetarische menu van Bai Yok, de Zwolse Thai aan de Diezerpoortenplas. Het menu scheen gezond, lekker en niet heel duur te zijn. Enige nadeel: je moet ’t zelf afhalen. Wel met je kont van die bank af, dus. In tegenstelling tot ongeveer precies alle bestelrestaurants in de wereld staat Bai Yok namelijk niet op Thuisbezorgd. En doen ze überhaupt niet aan bezorgen. Je moet er zelf heen fietsen, je pasje door het gleufje halen en met de papieren zakken aan je stuur weer op huus aan.

Dus ik op mijn vrije avond aan de Thaise vega-schotel. Ik ben met mijn vriend, en we hebben het standaard vegetarische menu voor twee personen. In totaal betaal je 25 euro. Prima prijs, vooral omdat we hier zeker twee dagen van kunnen eten (maar wij zijn ook geen erg grote eters). In de ene bak zit gele curry met tahoe (tofu dus), pompoen en ui, in de andere vinden we roerbaktofu, cashewnoten en groenten. En dan is er nog witte rijst en een fikse bak salade.

 

Hoewel ik bang was dat de curry pittig zou zijn, is ‘ie dat helemaal niet. Hij is supersmaakvol! Wel lichtzoet, daar moet je van houden. Door de grote hoeveelheid verse groenten voel ik me heel gezond. Nadeeltje: ik hou niet enorm van tofu, en dat is in dit gerecht goed vertegenwoordigd. Nouja, had ik kunnen weten met een vega-gerecht. Dan de salade: een soort rauwkost met daarbij kokos, verse munt, citroen en pinda. Lekker fris. Vijfentwintig euro verder zitten we meer dan vol en zetten we het overgebleven eten in de koelkast. Morgen weer zo’n exotische toestand. Zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *