Studenten houden duurzame week

Pien Gerards en Daniel Cohen Stuart, studenten van het Windesheim Honours College, hebben een ‘Sustainability Committee’ opgericht dat meer bewustzijn moet creëren rondom ‘duurzaamheid’.

Hun doel? Windesheim een duurzamere hogeschool te maken. Pien (22): “Scholen kunnen nog veel beter omgaan met hun afval en energieverbruik. Daarom dacht ik: Fuck it, we moeten er op Windesheim wat aan gaan doen.” Daniel (20): “Ik wil graag laten zien dat het voor studenten ook mogelijk is om zoiets op te kunnen zetten.” Meer aandacht voor mens en milieu is voor iedereen belangrijk. “Er moet iets veranderen.”

Om duurzaamheid op de kaart te zetten organiseren zij verschillende activiteiten. Zoals de Duurzaamheidsweek, die plaatsvindt van 9 tot en met 11 oktober op de campus. Op woensdag 10 oktober is er een duurzame modeshow. Hierbij lopen de modellen in gerecyclede kleding, onder andere gemaakt van petflessen. Verder staan er een kledingruil, een gastspreker en een boomplantdag op het programma.

Geïnteresseerde studenten kunnen mailen naar sc-whc@windesheim.nl. (WL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *