‘Paar glazen alcohol per week is geen probleem’

85 procent van de studenten is een ‘risicodrinker’, blijkt uit onderzoek van Windesheim. Is het een probleem als je meerdere keren per week een paar borrels drinkt?

“Wat ik verrassend vind, is dat over harddrugs altijd moeilijk wordt gedaan, maar dat je over alcohol weinig hoort. Drank is óók gewoon kneiterongezond. Toch hoort een biertje wel bij je studietijd, en veel studenten willen daar het maximale uithalen. Dat kun je denk ik ook niet veranderen.”
Joost Bos (17)
eerstejaars journalistiek

“85 procent is wel echt veel, maar ik vind het ook wel weer logisch. Alcohol is heel verleidelijk: als je er ééntje neemt, dan wil je daarna vaak nog een. Ik werk in de horeca en ga na mijn werk vaak wat drinken met collega’s. Dit zet me wel aan het denken trouwens, dat ik zelf wel wat mag minderen.”
Leslie Weiss (23)
derdejaars verpleegkunde

“Ik zou mezelf tot de risicodrinkers rekenen, volgens de criteria van dit onderzoek. Een doordeweekse borrel hoort nou eenmaal bij je studententijd. Het is iets anders als het uit de hand loopt met de hoeveelheid drank. Bij mijn studentenvereniging letten we daar wel op, dat iemand niet te dronken wordt.”
Koen
vierdejaars technische bedrijfskunde

“Af en toe drink ik een door de week een borrel, maar dan hou ik het bij hooguit twee. Echt uitgaan doe ik maar één keer per maand of soms zelfs twee maanden en dan drink ik vaak wel wat meer. Het verbaast me niks dat er zoveel risicodrinkers zijn, maar uiteindelijk ben je wel zelf verantwoordelijk voor je gezondheid.”
Bas Oosterhuis (19)
tweedejaars hbo-ict

“Je bent toch jong en je wilt een feestje bouwen. Ik hou zelf ook wel van een feestje en drink dan ook wel wat, als is dat meestal in het weekend. Hoeveel ik dan drink? Dat hangt echt van af van de gezelligheid. De ene keer zijn het een paar glazen, de andere keer echt veel meer.
Sander van den Berg (22)
eerstejaars hbo rechten

Ron Mauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *