Online les via hoge kwaliteit video

Windesheim experimenteert met lesgeven op twee locaties tegelijk, door middel van interactieve video.

Vier opleidingen en de Corporate Academy verzorgen vanaf deze week lessen met het nieuwe systeem. De videoset, van Lab21, bestaat uit drie camera’s en een schakelset. De eerste twee camera’s staan in het leslokaal gericht op de docent en op zijn toehoorders, de derde brengt toehoorders in een externe leslocatie in beeld. De toehoorders kunnen op beide locaties een ‘werpmicrofoon’ gebruiken om vragen te stellen. De docent kan zelf schakelen om een van de klassen in beeld te brengen.

De hele les kan via de elektronische leeromgeving aan studenten worden aangeboden. Wim Trooster van Lab21 heeft de betrokken docenten gevraagd om verschillende innovatieve didactische toepassingen uit te proberen met de set. (EM)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *