Verlof voor onderzoek anticonceptie

Peter van de Graaf, techniekdocent van de opleiding ipo, heeft van Windesheim een jaar onbetaald verlof gekregen om aan zijn uitvinding te kunnen werken: een apparaatje dat de vruchtbaarheid regelt via een minuscuul klepje. Van de Graaf werkt al jaren aan dit project, Choice For Women. Wetenschappers zijn enthousiast, onlangs ontving hij een half miljoen euro subsidie. Daarmee kan hij de eerste prototypen gaan maken, zo groot als een ongekookte rijstkorrel. Die zullen eerst worden getest bij schapen, als alles goed gaat over twee jaar bij vrouwen. (EM)

Lees ook het eerdere artikel van de hogeschoolkrant op Sharenet: Docent bedenkt nieuw anticonceptiemiddel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *