Topbasketballer volgt studie op afstand

Basketballer Marleen Peek (18) speelde in de Eredivisie en het Nederlands elftal maar komend seizoen komt ze uit in de Duitse Bundesliga, voor TK Hannover. Daarnaast begint ze dit studiejaar aan de lerarenopleiding Nederlands.

“Met Hogeschool Windesheim heb ik goede afspraken kunnen maken, zodat ik mijn studie bijna helemaal vanuit het buitenland kan volgen en stages kan plannen aan het einde van het seizoen.” Ze start haar opleiding via de variant afstandsleren, vakken worden bij deze studievariant voornamelijk digitaal aangeboden en het contact met docenten en studiegenoten verloopt ook grotendeels digitaal.

Marleen speelde tot voor kort bij de Apeldoornse Royal Eagles. In de Stentor liet ze weten dat er een groot verschil is tussen het Eredivisie- en het internationaal niveau. “Sinds ik met Oranje train, merk ik dat de speelsters die in het buitenland spelen een stap verder zijn, fysiek sterker. Hannover en de Bundesliga passen daar perfect bij. Het fysieke spel past bij mij omdat ik een grote en sterke center ben.”

Het basketbalseizoen loopt vrijwel gelijk met haar collegejaar, van september tot en met mei. (RvA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *