Oplossing voor lege vergaderruimtes?

Een systeem voor vergaderruimtes vergelijkbaar met een stoplicht. Bij groen licht is de ruimte vrij, bij rood licht bezet.

Speciale ‘touchscreens’ moeten gaan helpen om vergaderruimtes efficiënter te gebruiken. Jan Visser van de afdeling Vastgoedbeheer en Techniek voert een pilot uit met pads die informatie geven over de vergaderruimte.

Er hangen nu digitale infoschermen, zogenoemde roombooking systemen, bij vier vergaderruimtes. Als de ruimte bezet is verschijnt er een duidelijk zichtbare rode gloed. Is de ruimte wel te reserveren dan kleurt het scherm groen. In sommige gevallen kan ter plekke op de pad de ruimte gereserveerd worden.

“De vergaderruimtes op Windesheim zitten altijd volgeboekt, maar als je gaat rondlopen zie je lege ruimtes. In theorie hebben we een bezetting van 75% maar in de praktijk is dat dan ongeveer 58%”, aldus Visser.

De pilot loopt tot het einde van dit kalenderjaar en in oktober is er een eerste evaluatie. De eerste reacties zijn positief. “We kregen al een vraag of we niet heel gebouw X vol kunnen hangen met deze schermen”, zegt Visser, die de pilot samen met Klaas-Jan Kisteman van de ict-afdeling uitvoert. (WL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *