NSE: Verbeterpunten voor gezondheid en welzijn

Domein gezondheid en welzijn scoorde in de Nationale Studenten enquête (NSE) 2018 een stuk slechter dan vorig jaar. Ook enkele onvoldoendes zijn opvallend.

Domein g&w scoort onvoldoendes (minder dan vijftig procent tevreden studenten) op zes belangrijke punten, waaronder informatievoorziening, studierooster, studielast en de themascore stage & opleiding. De verbeterpunten blijken uit de nadere analyses die de afdeling Kwaliteit, Evaluatie en Monitoring (KEM) maakte van de NSE-tevredenheidscijfers.

Waar de fluctuatie bij de andere domeinen niet meer dan een paar procent telt, daalt het tevredenheidspercentage bij domein gezondheid en welzijn (g&w) ten opzichte van vorig jaar van 83 naar 77 procent. De daling lijkt met name te wijten aan de mening van de eerstejaars over de nieuwe bachelor social work, daarvan is slechts 60 procent tevreden met zijn opleiding. Ook Maatschappelijk Werk en Dienstverlening daalt fors, van 88 naar 76 procent tevreden studenten.

Uit de eerste analyses, die begin juli werden gemaakt, bleek dat Windesheim als geheel nog altijd zeer goed scoort in de NSE. In de ranglijst van de grote hogescholen staat Windesheim met gemiddeld 80 procent tevreden studenten op de tweede plaats. Toppers zijn de studies Elektrotechniek (96 procent tevreden) en Civiele Techniek (94 procent) in Zwolle. Lage cijfers krijgen LVO Duits (47 procent) en Verpleegkunde Almere (51 procent).

Bij de deeltijdstudies is de lage score van LVO Technisch Beroepsonderwijs (LTB) opvallend (50 procent). Ook bij de voltijdvariant van LTB duikelt de tevredenheid trouwens enorm. Hoge werkdruk bij LTB is waarschijnlijk een oorzaak, zegt domeindirecteur Bert Meijer. (EM)

Lees ook: Elektrotechniek weer beste studie en Tevredenheid LTB deeltijd laag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *