Tjeerd in Nieuw-Zeeland / 1: ‘Kiwi’s zijn vreselijk aardig’

Tjeerd Brandsma is derdejaars logistics engineering en loopt dit semester stage in Nieuw-Zeeland. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Op de weg hierheen ben ik drie dagen in Dubai geweest, als vakantie. Wat een wereldstad is dat! De verandering ten opzichte van Heerenveen, waar ik vandaan kom, naar Dubai is geweldig groot. Alles hier is over de top, beter, groter en hoger dan in de rest van de wereld. Via Airbnb een kamer geboekt en geweldige sightseeing gedaan: de Burj Khalifa, Dubai Mall en Fountain, een woenstijnsafari. Kortom, zoveel mogelijk activiteiten in drie dagen plannen, maar ook ruimte overhouden voor rust en een drankje aangezien het hier in de zomermaanden overdag meer dan vijfenveertig graden is.

Lord of the Rings
Daarna vloog ik door naar Auckland met een overstap op Brisbane, Australië. Vliegende boven Auckland City kijk ik met open mond naar buiten: wat een geweldig uitzicht! Ik ben er gewoon echt: Nieuw-Zeeland. Het land van de All-Blacks, de Kiwi’s en de Lord of the Rings-landschappen. Hier zal ik het komende half jaar besteden aan stage, nieuwe vrienden en veel reizen met andere stagiairs. Waarom Nieuw-Zeeland? Het antwoord luidt: waarom eigenlijk niet?

Mijn eerste ervaring met de Kiwi’s is dat ze vreselijk aardig zijn. Ik word netjes opgehaald van het vliegveld door iemand van Stagereizen, die me naar het appartementencomplex brengt. Daar aangekomen blijkt het onderkomen niet helemaal te zijn zoals verwacht… Het stinkt er, er ligt bedorven voedsel in de koelkast en de bank en eettafel zijn bedolven onder de spullen van m’n toekomstige huisgenoten. Ik besluit vrienden te bellen om te vragen of ik daar tijdelijk kan overnachten tot ik iets beters gevonden heb. Gelukkig kan dat.

Schuifdeuren
Mijn week begint met een afspraak bij Stagereizen, het bedrijf dat me geholpen heeft met het vinden van deze stage bij een producent van schuifdeuren die in de muur verdwijnen. Hier ontmoet ik mijn contactpersonen en een aantal andere stagiairs, waarvan er een groot aantal uit Nederland komt. Gezellig! Het wordt hier ongetwijfeld een geweldige periode vol met nieuwe vrienden, collega’s en huisgenoten.

Groet!
Tjeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *