‘Een kamer vinden is niet moeilijk’

In Amsterdam en Utrecht is het erg moeilijk voor studenten om woonruimte te vinden. Ook in Zwolle hoor je studenten hier vaak over klagen. Is het écht zo moeilijk?

“Er wordt wel veel woonruimte aangeboden in Zwolle, maar vaak kom je dan op een wachtlijst. Ik ben wel een beetje kieskeurig hoor, dat moet ik eerlijk toegeven. Als je een kamer gaat bezichtigen en je moet hospiteren, dan komen er gelijk heel veel kandidaten. Dan is het maar hopen dat je die kamer krijgt.”
Dyanne Onvlee (21)
tweedejaars sociaal pedagogische hulpverlening

 

“De studentenvereniging waar ik lid van ben, vindt het belangrijk dat studenten snel aan een kamer komen. Dat was dan ook mijn geluk: ik woon al twee jaar in Zwolle Via een grote WhatsApp-groep worden beschikbare kamers gedeeld, zodat je kunt reageren. Via-via kom je zo toch snel aan een kamer.
Mirte Enzlin (24)
vierdejaars commerciële economie

 

“Ikzelf zoek geen woonruimte in Zwolle, maar in Apeldoorn. Daar woont ook mijn vriendengroep en familie. Mijn vrienden hebben bijvoorbeeld anti-kraak gewoond. Dat was altijd erg leuk; veel feesten. Toch is wonen in een anti-kraakpand wel erg onzeker, want je kan elke maand uit je woning worden uitgegooid.
Bert Boomkamp (19)
tweedejaars hbo-ict

 

“Voordat ik in Zwolle kwam, heb ik in Leiden en Utrecht gewoond. Daar is woonruimte vinden veel moeilijker, maar ook veel duurder. De mensen die zeggen dat het hier moeilijk is; die hebben ook nog nooit in die steden gewoond. Zwolle is gewoon heel goedkoop en als je goed zoekt, is het niet al te moeilijk.”
Martijn Janssens (22)
eerstejaars accountancy

 

“Echt actief op zoek naar woonruimte ben ik niet, maar ik sta wel ingeschreven bij een woningcorporatie hier in Zwolle. De wachtlijsten voor een kamer zijn daar wel echt lang. Mijn zusje moest bijvoorbeeld twee jaar wachten. Ik hoorde dat internationale studenten in afwachting van een kamer wel eens woonruimte moeten delen.”
Job van der Heide (21)
vierdejaars communicatie

Ron Mauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *