Dikke vette sushi-box

Oud-journalistiek-student Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: I love sushi.

Een lekker rauw opgerold vissie: heerlijk. Ik ben een sushi-fan. Of er nou zalm, tonijn of avocado in zit, ik eet het allemaal. En dat is nou net het probleem. Sushi is duur. Als je een beetje wil bunkeren, tikt het behoorlijk aan. Gelukkig kan dat nu in Zwolle ook goedkoop: bezorgdienst I Love Sushi (Oude Vismarkt) heeft hier z’n magische deuren geopend.

Het is vrijdagavond en mijn vriend en ik hebben vette honger. Via de Thuisbezorgd-app zien we dat I Love Sushi een hele hoop heeft. Voor weinig geld. Hoe gaan we hieruit kiezen?! Uiteindelijk verschijnt een fata morgana in sushi-land: de ‘Studenten-surprisebox’. Voor vijfendertig euro krijg je een dikke vette bak gevuld met alle bekende sushi’s. Goedkoper dan in een restaurant en genoeg om drie dagen van vol te zitten. Wat er verder ‘surprise’ aan is weet ik niet, want de hele mikmak staat van tevoren al beschreven.

Als een uur later de deurbel gaat wordt mijn vermoeden bevestigd: dit. is. veel. De enorm grote studentenbox is tot aan de nok toe gevuld met zalm rolls, de welbekende california rolls met krab en avocado, een shitload aan maki’s (die simpele sushi’s met bijvoorbeeld zalm of komkommer) en nog wat andere klassiekers. Hoewel ik voor dit geld niet te veel verwachtte, smaakt het mega-goed. De vis is vers, de komkommer knapperig, de sushirijst perfect. We krijgen er bovendien vijf bakjes gember bij, zes potjes sojasaus en vijf bakjes wasabi. Het enige dat we gebruiken zijn twee potjes saus, dus een beetje zonde is het wel.

Het is niet alleen maar koek en ei met deze box. In een paar van de tempura ebi rolls, met avocado, gefrituurde garnaal en komkommer, zit avocado die al wat bruinig is. Ook de gefrituurde garnaal is niet warm, terwijl dat normaal gesproken volgens mij wel zo hoort te zijn. Maar hé, als dat het enige is… Na tien minuten bunkeren is de helft van de box op. De broeksknoop gaat los en ik buik tien minuten uit. Even ruimte maken voor ronde twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *