Windesheim’s Inspiratieweek: ‘Het moet smaken naar meer!’

Mark Boiten is de drijvende kracht achter de Inspiratieweek van Windesheim.

Nu eens niet een ‘gewoon’ schooljaar beginnen, maar je éérst laten inspireren door collega’s en interessante gasten. Door mensen ‘die wat te vertellen hebben,’ zoals Mark Boiten het noemt. Dát is het idee achter de Inspiratieweek. Boiten heeft zich, samen met Ellen Kloet, anderhalf jaar ingezet voor het Onderwijsconcept en dat heeft geleid tot een stroom van ideeën en experimenten. Maar wat Boiten betreft ontbreekt het nog aan een goede uitwisseling van ervaringen. ’We weten te weinig van elkaar. En daarom wilde ik mensen opzoeken die wat te vertellen hebben, die inspireren. En bijeenkomsten organiseren waar we ideeën kunnen uitwisselen, om van elkaar te leren.’

Klein houden
Boiten koos voor kleine bijeenkomsten. ‘Ik werd van verschillende kanten gewaarschuwd dat ik, zo aan het begin van het schooljaar, op niet te veel aanmeldingen moest rekenen. Toen heb ik maar besloten om kleine activiteiten te organiseren, voor vijf à vijftien personen. Wie er niet meer bij kan zijn, die moet denken: jammer! En degenen die wél aanwezig konden zijn, die moeten na afloop vooral verder vertellen hoe leuk het was. Het moet naar méér smaken!’

Voor herhaling vatbaar
De verschillende activiteiten waren in no time volgeboekt. Maar Boiten heeft er geen spijt van dat hij het kleinschalig aanpakte. Hij denkt wél na over de mogelijkheid om de inspiratieweek te herhalen, wie weet meerdere keren per jaar, en dan wellicht met een bepaald thema. En dat ‘mag-ik-dan-ook’ effect is nu al merkbaar, Boiten:  Toen de coachwandeling van maandag volgeboekt was, kreeg ik gelijk de vraag: kan dat vaker worden georganiseerd?’ (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *