Noorderlicht-kijker op expo

Bouwkundestudenten met uitstroomprofiel Architectuur laten deze week hun afstudeerwerken zien op een tentoonstelling in de Koestraat, als onderdeel van het Zwolse festival PROTO.

Een mobiele ruimte van waaruit je het Noorderlicht kan bewonderen is een van de tentoongestelde werken, ontworpen door studenten Alwin Pluim en Sabine Rothengatter. Ze bedachten het gastenverblijf, gebaseerd op het camera obscura principe, plus een ontvangstaccommodatie voor een prijsvraag van Iceland Nothern Light Rooms. Het ontwerp won niet maar werd wel opgenomen in de short list, aldus docent Lieke Koot die de expositie samenstelde.

De werken die de bouwkundestudenten het afgelopen half jaar in duo’s maakten zijn heel divers. Van de transformatie van een steenfabriek tot de renovatie van een museum. Met panelen, maquettes en procesboeken worden de afstudeerprojecten zichtbaar gemaakt.
De expositie is vanaf vandaag tot en met 8 juli te zien in de Windesheimlocatie Koestraat in de Zwolse binnenstad. De tentoonstelling is onderdeel van het festival PROTO waarin afstudeerders van de creatieve mbo- en hbo-opleidingen in Zwolle hun werk laten zien. Dat gebeurt niet alleen via tentoonstellingen, maar ook met modeshows, lezingen, wandelingen en festiviteiten. Meer over het programma lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *