‘Als je door de stad loopt, groet iedereen’

In Zwolle is men positiever gestemd over de medemens dan in andere steden, zo blijkt uit onderzoek. De stad is voor studenten een relaxte plek om te wonen. Maar wat maakt Zwolle nou zo ontspannen?

“Ik woon mijn hele leven al in Zwolle. Toen ik een studie moest kiezen, heb ik wel gekeken naar andere scholen, in de Randstad onder andere. Maar deze omgeving is gewoon heel fijn. Lekker groen en veel plekken waar je kan samen komen.”
Sebastiaan Vroom (22)
vierdejaars hbo ict

 

“Ik ervaar de sfeer in Zwolle als heel aangenaam. Zelf kom ik uit Hengelo en ik merk dat ik me hier wat veiliger voel, best wel gek. Zwolle voelt toch een beetje als een dorp. Dat draagt er denk ik ook wel aan bij dat mensen elkaar wat sneller vertrouwen.”
Sebastiaan Vaca (19)
eerstejaars journalistiek

 

“Ik ben geboren en getogen in de stad Zwolle, een echte blauwvinger. Het is echt een hele gezellige stad. Hij is natuurlijk redelijk groot, maar toch kom je met uitgaan altijd wel een bekende tegen. Dat betekent niet dat je iedereen kent: je kunt genoeg nieuwe mensen leren kennen.”
Mila Neijenhuis (21)
tweedejaars sociaal pedagogische hulpverlening

 

“Zelf kom ik uit Rotterdam, maar ik vind de sfeer in Zwolle fijner. Mensen zijn hier beleefder. In Rotterdam heb je al gauw problemen als je tegen iemand aanloopt, maar in Zwolle zeg je gewoon sorry. Dat maakt het wel een gemoedelijke stad om in te wonen. ”
Henrikus van Asselt (19)
eerstejaars accountancy

 

“Als je door de stad loopt, dan groet iedereen je. Of ze nou bekenden van je zijn, of onbekenden; het voelt haast alsof ik in een dorp woon. In Zutphen, waar ik vandaan kom, had ik dat gevoel helemaal niet zo, terwijl die stad een stuk kleiner is. Ik weet eigenlijk niet waarom de sfeer in Zwolle zo anders is.”
Nikkie Serrarens (20)
tweedejaars journalistiek

Ron Mauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *