Relax…

O ja, stress. Daar hoor je veel over de laatste tijd. Jongeren zouden enorm veel last hebben van stress. En studenten al helemáál. Ze moeten veel te hard studeren, natuurlijk. Het zal wel. Maar nu even iets anders: Zwolle.

Je hebt het vast wel in de gaten. Zwolle is de laatste jaren héél veel gezelliger geworden. Veel meer terrassen, veel meer leuke winkeltjes en restaurantjes. En ook nog een megabioscoop erbij. En Zwolle heeft, niet te vergeten, Hedon – hét poppodium van Oost-Nederland. Echt, Zwolle is helemaal vet. Goed, het was ooit anders. Zwolle kon écht niet op tegen het hippe Utrecht of het stoere Groningen. We hadden al de Peperbus, Waanders en de zwolse-balletjeswinkel – nu nog veel meer. Trouwens over vet gesproken, het Swolsch Friethuis (beetje jammer, die suffe naam) verkoopt volgens het AD de beste friet van Nederland.

En, let op: uit onderzoek blijkt dat het de meest relaxte stad is van Nederland. Hier geen gejakker en geduw. Hier hebben de mensen nog tijd voor elkaar. Dus geniet van Zwolle. En ga na het shoppen, en een lekker biertje, en de allerbeste friet, gewoon een potje drijven in de Gracht. En laat alles maar voorbijkomen. Stress? Ja… vaag iets van gehoord.

En dan studeer je op Windesheim. De op één na beste grote hogeschool van Nederland. (Maar ja, wie wil er nou naar Brabant). En de aller- allerbeste in techniekopleidingen (maar daar moet je van houden). Op Windesheim hebben ze sinds kort het motto We share, we care, we dare. Niemand mag onnodig buiten de boot vallen. En studenten kunnen straks een persoonlijke leerroute kiezen. Dan mogen ze zélf bepalen welke vakken ze volgen en wanneer. Wat jij wilt. Keuzestress? Praat erover met je persoonlijke coach.

Nee, studeren is geen luieren. Het kan zwaar weer worden, en dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Maar voorlopig is het zomer. Zomer in Zwolle. Relax…  (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *