Eten in Zwolle: waar moet je zijn?

De beste plekken om lekker én goedkoop te eten

Het Paard: lekker eten voor weinig geld
Als je vraagt: noem een Zwolse kroeg, dan zeg ik ‘Het Vliegende Paard’. Want laten we wel wezen: dat is dé plek waar je als student minstens één keer per week de nacht moet doortrekken.

Maar het Paard is meer dan alleen bier, tongen op de trap en vriendschappen sluiten op de wc’s: je kan er ook doodgewoon dineren. Of nou ja, dineren: je kan er eten. Verwacht geen sjieke ambiance, want het blijft een kroeg. Toch weten ze er heel goed hoe ze lekker eten maken voor niet te veel geld.

Ik bestel de lasagne – en zit ik dus een bordje eten weg te kanen in mijn favoriete feestkroeg. En eerlijk is eerlijk: die lasagne is goed te doen. De bladen zijn zacht (maar niet zompig). Het sausje smaakt goed (niet te zout of te pittig). Kost me maar 6,50 euro. Mijn vriendin betaalt acht euro voor spareribs, maar ze zijn best wat taai. Wel krijgt ze er een goedgevulde salade bij met pitjes en zongedroogde tomaten: eens wat anders dan een paar plukjes ijsbergsla. Om in de kroegsferen te blijven proosten we met een witte wijn. En die smaakt in het Paard toch wel het allerbest.

De Plataan: voor als je blut bent
Als je de stufi er in week twee al bijna doorheen hebt gejaagd, kun je nog altijd prima bij De Plataan terecht. Daar mag je gewoon pizza’s en pasta’s uitzoeken voor (je laatste) zeven euro.

De Plataan is kortgeleden verbouwd, dus dat moet ik zien. De pizzeria, die aan de Oude Vismarkt zit, vond ik altijd een beetje viezig. Maar sinds de verbouwing is deze studententoko best een hippe bedoening geworden. Industriële buizen bij het plafond, mooie tegeltjes aan de muur, je kent het wel. Maar belangrijker: hoe smaakt het eten?

Ik neem een vispasta. Ingrediënten: garnalen, ui, tomaat, een tomaten-roomsausje en rucola. Het is een enorm bord en het ziet er goed uit, maar helaas: ik proef voornamelijk peper. De rucola maakt het allemaal wat frisser en de pasta is goed gaar, maar toch. Het is niet vies, maar ook niet bijzonder.

Mijn vriend blijft in de vissensfeer en neemt een garnalenpizza. Ook geen culinair hoogstandje: de pizza is aardig zout en vet. Goed, geen sterrenrestaurant dit. Maar je kan er wel mooi voor tien euro per persoon uit eten, inclusief drankje. Een geschikte tent voor aan het blutte eind van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *