Elektrotechniek weer beste studie

Windesheim staat opnieuw op nummer twee wat betreft studententevredenheid, in de ranglijst van de grote hogescholen.
Toppers in de NSE 2018 zijn de studies Elektrotechniek en Civiele Techniek in Zwolle.

Dat blijkt uit de eerste analyses van de Nationale Studenten Enquête 2018. Windesheim heeft opnieuw een zeer hoog percentage tevreden studenten, 80 procent. Dat is weliswaar 2 procent lager dan vorig jaar, maar de hogescholen scoren ditmaal allemaal iets lager in de studentenenquête.

Bij Elektrotechniek is maar liefst 96 procent tevreden, gevraagd naar de studie in het algemeen. Civiele techniek scoort 94 procent tevreden studenten. Op nummer drie staan de calo (LO Lichamelijke Opvoeding) en Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie (beide 92 procent).

In de vergelijking met veertien grote hogescholen staat Windesheim qua tevredenheid op de tweede plek, vlak onder Avans Hogeschool (81 procent). Windesheim staat nu al voor het vierde jaar op rij op de tweede plaats.

Een studie waar de tevredenheid sterk daalt ten opzichte van vorig jaar is LVO Duits, die zakt naar een dikke onvoldoende (47 procent).
Andere flinke dalers in Zwolle zijn Small Business and Retail Management en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ook de tevredenheidsscore van de nieuwe bachelor Social Work (60 procent) is minder hoog dan gehoopt.

In Almere daalt de tevredenheid bij Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, HBO Rechten en Communicatie. Verpleegkunde lijkt in Almere weer iets uit het dal te kruipen (van 46 naar 51 procent).
Windesheim Flevoland heeft wel de sterkste stijger in huis: Bouwkunde heeft 85 procent tevreden studenten in huis, tegen 69 procent in 2017.

Bij de deeltijdstudies is de slechte score van LVO Technisch beroepsonderwijs opvallend: 50 procent.

Bij de andere vragen in de NSE scoort Windesheim over het algemeen hetzelfde als vorig jaar. Het meest tevreden zijn studenten over het samenwerken met anderen (83 procent). Over de voorbereiding op de stage door de opleiding zijn ze daarentegen ronduit ontevreden (40 procent).
Vergeleken met 2017 daalde de tevredenheid over beschikbaarheid en geschiktheid van werkplekken en onderwijsruimten. Waarschijnlijk speelt de sluiting van gebouw X daarin mee. (EM)

Lees ook: Tevredenheid deeltijd LTB laag en Verbeterpunten voor Gezondheid en welzijn

Er zijn 3 reacties op «Elektrotechniek weer beste studie»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *