Een jaar Windesheim

Beste ondernemer Xoë Sorée was dit jaar de beste ondernemer van Windesheim. Derdejaars hbo-rechtenstudent Xoë startte op haar negentiende de XOXO Dance Company, waarmee ze internationaal de ene na de andere prijs wint. You think you can dance?

En de winnaar is… Boreas! Dasdrinken, dat betekent dat de voorzitters van de studentenverenigingen met hun das aan de bar worden vastgespijkerd. En dan elk kwartier een biertje drinken. Wie dat het langste volhoudt, heeft gewonnen. Deze oeroude Zwolse traditie werd afgelopen jaar gewonnen door Aksel Scholtens, van Boreas. Na vijftien biertjes.

Het leukste studentenhuis Pizza’s, een wisselbokaal én een professionele schoonmaakbeurt. Dat waren de prijzen voor de winnaar van de wedstrijd ‘het leukste studentenhuis van Zwolle’. Het winnende huis, met drie bewoners, blonk uit in gezelligheid. Vond ook de goudvis Hetty.

Sumobots! Welke robot is het sterkst? Wie kan zijn tegenstanders uit de ring duwen of op z’n rug gooien? Studenten techniek bouwden indrukwekkend gepantserde ‘sumobots’, die tegen elkaar streden op leven en dood.

Sneeuw... Ja, Windesheim is een doolhof en ziet er niet overal even gezellig uit, maar als het sneeuwt… dan is het net een sprookje. En het X-gebouw een taartje.

Fifa! Het is een retepopulair spel, dus ook Windesheim ontkomt er niet aan. Studenten namen het op tegen elkaar tijdens een potje FIFA. En het werd bloedspannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *