Mannenveiling voor het goede doel

De Zwolse studentenvereniging ZHTC houdt deze week haar jaarlijkse Eindweek. Dit feestelijke evenement met als thema Caribbean Vibes, staat in het teken van de afsluiting van het afgelopen studiejaar. Vanavond staat er een pikant spel op het programma: de mannenveiling.

Mannen van dispuut Aféntika zullen zichzelf door het publiek laten veilen voor bier. Wie van het publiek de meeste glazen pils biedt, wint een dagje, avondje of een dinertje met één van de mannen. Meestal blijft dit bij een leuke feestavond maar er kan van alles uit voortvloeien. Middeleeuwse handel? Wel nee. De mannen zien het als een vriendelijk gebaar voor de samenleving. Er gaat maar liefst €0,70 eurocent per verkocht biertje naar een goed doel. Aan het eind van de avond wordt door het ‘Rad van Fortuin’ bepaald naar welk goed doel de volledige opbrengst van de veiling gaat. Daarnaast staan er vanavond spaarpotten klaar waarin belangstellenden een donatie kunnen doen.

De deelnemende goede doelen zijn: Voedselbank Zwolle, Free a girl, 168million, Alzheimer Nederland, KiKa, Wereld Natuur Fonds, Radboud oncologie fonds, De Herberzg, Johan Cruyff foundation, De Nederlandse brandwonden stichting, Koningin Beatrix spierfonds en HADZD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *