Nieuwe locatie in Almere

Windesheim in deel van Baken Stad College

  • Windesheim Flevoland huurt vanaf september een verdieping in de VMBO school aan de Rooseveltweg.
  • Directeur Rien Komen verwacht veel samenwerkingsverbanden met het college.

Het vier lagen tellende pand van Baken Stad staat aan de achterzijde van het station op tien minuten lopen van De Landdrost. Windesheim neemt op de tweede verdieping 2000 vierkante meter oppervlak in gebruik. De Pabo, het Teachers College, Bouwkunde, Engineering en het lectoraat Leiderschap in onderwijs en opvoeding zullen naar Baken Stad verhuizen.

Directeur Windesheim Flevoland Rien Komen: “Het is een korte termijnoplossing voor de komende drie jaar, want we hebben ruimtetekort vanwege onze sterke groei. Voor de lange termijn zijn we in gesprek met de gemeente om in het centrum een tweede grote locatie (10.000 m2) te creëren, via herontwikkeling van bestaande bouw of via nieuwbouw. Tot die tijd overbruggen we via een flexibele schil.”

Het Baken Stad College biedt volgens Komen veel mogelijkheden tot samenwerking en kennisdeling. Zo is De Landdrost uit veiligheidsoverwegingen niet geschikt voor sommige techniekfaciliteiten, Baken Stad heeft techniekopleidingen waarmee Windesheim deze faciliteiten kan delen.

“Met een VO-school in huis hebben de techniekopleidingen gelijk een ‘living lab’, maar dat geldt ook voor de andere opleidingen. Baken Stad heeft gepersonaliseerd leren reeds ingevoerd. Wij kunnen daar van leren. Niet alleen ons eigen onderwijs, maar ook de lerarenopleiding kan hier ter plaatse oefenen in een echte onderwijsomgeving. Ook kan de pabo participeren in het experiment 10-14 onderwijsroute. Het Baken is van zijn kant enthousiast over een HBO in huis. We kunnen als één van de grotere onderwijspartners de onderwijsketen in de stad versterken.”

Mireille Wolf-Rouwhorst, manager bedrijfsvoering van Windesheim Flevoland, coördineert de verbouwing met huisvestingsadviseur Raimond Hutten. In de verdieping worden zo’n vijftien onderwijslokalen aangelegd, een studielandschap en tientallen werkplekken. Ze hoopt half augustus ingericht te zijn en eind augustus te kunnen verhuizen, want het onderwijs start op 3 september. Ik voelde me direct thuis in dit gebouw”, lacht Wolf-Rouwhorst, “want het lijkt sterk op het oude D-gebouw in Zwolle.” (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *