‘Gaan we te ver met gezond eten?’

Superfoods, vegetariërs, veganisten: Nederlanders gaan steeds gezonder eten. Wat vinden studenten van deze trend? Schieten we soms niet wat door?

Mijn moeder vond het belangrijk om af en toe vegetarisch te koken. Ik vond dat maar niks, want ik doe aan waterpolo. Dan wil ik wel een stukje vlees eten, zo nu en dan, zeker als ik drie keer per week train. Waarschijnlijk had ze iets gelezen in een of ander blaadje, dat vegetarisch gezonder is.”
Bart de Vries (20) eerstejaars bedrijfskunde

“Over het algemeen eet ik volgens mij best gezond. Natuurlijk is het soms makkelijker iets ongezonds te eten, maar ik probeer er wel op te letten. Ik denk dat het beter is om gezond te eten. Sowieso eet ik niet heel veel: óf groente en vlees óf aardappels met groente. Alles samen is me te veel.”
Cilla Peters (21) tweedejaars journalistiek

Veganistisch, dat vind ik echt onzin. Dat je helemaal niks meer binnenkrijgt. Natuurlijk is dat een eigen keuze, maar melk en eieren, die heb je gewoon nodig. Daar zitten wel essentiële voedingsstoffen in volgens mij. Mij niet gezien in ieder geval, daar vind ik vlees veel te lekker voor.”
Stef (19) eerstejaars human resource management

Vegetarisch, veganistisch, oké. Maar val me er niet mee lastig. Ik heb een keer een barbecue georganiseerd. Met vegetariërs heb ik toen netjes rekening gehouden, maar toen kwamen er ineens ook veganisten langs. “En dan worden ze boos dat de organisatie er geen rekening mee had gehouden. Nou, sorry hoor.”
Maxime Croin (19) tweedejaars journalistiek

“Ik ben niet echt vegetarisch, maar ik heb wel een tijdje heel gezond geleefd. Dat kwam door een opdracht tijdens mijn opleiding. Ik werd ineens bewust van mijn slechte zelfbeeld en van mijn gewicht. Daarna ben ik ook veertien kilo afgevallen. Ook al gaf dat wel voldoening, ik ben gelukkig niet doorgeschoten.
Merel de Backer (22) vierdejaars journalistiek

Ron Mauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *