Yanick in de VS / 7: ‘Ik heb vrienden voor het leven gemaakt’

Yanick Vedder, derdejaars student journalistiek, studeert dit semester aan de universiteit van Vermont. Voor win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Mijn semester aan de Universiteit van Vermont zit er officieel op. Als ik terugkijk, moet ik bekennen dat de tijd voorbij gevlogen is. Het was een mooie periode die ik zeker niet had willen missen! Ik heb veel mensen leren kennen en heb vrienden voor het leven gemaakt.

Hoewel ik in totaal zes vakken volgde voor zeventien credits, had ik toch nog de energie om andere dingen te doen. Zo werkte ik onder andere voor de Cynic, de wekelijkse krant van de universiteit. De krant heeft ook een website en daar maakte ik video’s voor.

Verder deed ik nog wat andere dingen naast school, zoals video’s en foto’s maken van verschillende evenementen. Ik werd vaak gevraagd door verschillende studieverenigingen en zij waren heel erg blij met het werk dat ik deed.

Ik was ook lid van de Outing club, Black Student Union en InterVarsity (Christian Community).  Met de Outing club heb ik veel gehiked en heb ik onder andere Mount Mansfield en Stowe Pinnacle beklommen, bergentoppen hier in de buurt.

Onlangs ben ik alweer aan een nieuw avontuur begonnen. Ik werk alweer twee weken voor VPIRG, één van de grootste non-profit consumenten- en milieuorganisatie in Vermont.  Als Summer Canvasser ga ik van deur tot deur om met Vermonters te praten over belangrijke politieke kwesties, daarnaast werf ik fondsen door leden in te schrijven en het publiek in lichten over de ernst en urgentie van klimaatverandering en andere problemen waarmee Vermonters worden geconfronteerd.

Ook maak ik een documentaire en interview ik veel mensen. Dit werk bevalt mij tot nu toe heel erg, omdat ik veel steden bezoek en veel nieuwe mensen ontmoet. En tot slot zie ik veel van de prachtige natuur, aangezien ik buiten werk. Volgende week ga ik kamperen met mijn werk, maar daarover meer in mijn volgende verslag!

Groetjes,
Yanick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *