Hek langs voetpad naar campus

De gemeente wil deze zomer een permanent hek plaatsen langs het voetpad op de weg naar de campus, om trottoir en rijbaan te scheiden.

Doel is de verkeersveiligheid verhogen, met name tijdens de ochtendspits. Vooral aan het begin van het studiejaar komen er veel voetgangers, fietsers en automobilisten via deze weg naar Windesheim en Greijdanus College.

Het permanente hek loopt straks vanaf de bushalte op de kruising Pilotenlaan en Lünentunneltje tot op de kruising voor het hoofdgebouw. Het één meter hoge spijlenhek komt op de stoeprand, zodat voetgangers de weg alleen nog bij de kruising kunnen oversteken. Langs de waterkant wordt het trottoir met één stoeptegel verbreed.

Een plan om een geheel vrij liggend voetpad te maken langs het water, bleek niet haalbaar.

Het hek komt in plaats van tijdelijke verkeersbarrieres.

De laatste jaren werden er in september en oktober tijdelijk rood-witte verkeersbarrières geplaatst, het hek komt daarvoor in de plaats. Tijdens de eerste periode van komend studiejaar zullen er ook weer verkeersregelaars op de kruisingen staan. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *