Buitenkant: ‘Ik skeeler van Kampen naar Windesheim’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Kim Dokter (21), eerstejaars Social Work.

Waarom draag je skeelers?
“Ik skeeler al mijn hele leven. Ik ga een paar keer per week op mijn skeelers van Kampen naar Windesheim, even mijn energie kwijt voordat ik de les in ga. In het weekend skeeler ik soms zo’n veertig tot vijftig kilometer. Het is heerlijk om snel langs de wegen te gaan!”

Wat is je stijl?
“Mensen om me heen omschrijven mijn stijl als ‘Kimmig’, ik draag van alles en nog wat. Ik heb heel veel kleding in alle kleuren en ik draag alles wat ik heb. Mijn haar heeft ook veel kleuren gehad. Een van mijn favoriete kledingstukken is een oude tuinbroek. Hij is stuk, hij stinkt, maar ik vind hem heerlijk.”

Hoe kom je aan zoveel kleding?
“Ik heb drie jaar in Amsterdam gewoond. Dat vond ik heel erg leuk, alles kan daar. Een vriendin van me hield kledingruilen en daardoor had ik elke week wel wat nieuws in mijn kast. Ik moest nogal wennen toen ik weer terugkwam in deze omgeving, hier kleden mensen zich normaler.”

Draag je altijd kleur?
“Ik wil er uitzien zoals ik me voel. Als ik me goed voel draag ik veel kleur, als ik me rot voel draag ik juist zwart. Ik hou ervan om er een beetje excentriek uit te zien. Daardoor voel ik me zelfverzekerd!”

Lyanne Ederveen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *