Battle of the sumobots

De opdracht luidde: duw de robot van je tegenstander uit de ring of gooi ‘m op z’n rug.

Alle eerstejaars van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde bouwden het afgelopen semester aan ‘sumoworstelrobots’. Dinsdag 5 juni namen de 36 robots het tegen elkaar op in het auditorium. Uiteindelijk kwam het groepje van onder anderen Isa Dawie, Kazim Gurler en Jaël de Looze als winnaar uit de bus door de laatste tegenstander uit de ring te duwen. Kazim: “Onze robot had heel veel koppel, oftewel duwkracht. Zelfs meer dan sommige robots met een sterkere motor.”

“Dit was een heel leuk project om aan te werken”, vult Isa aan. “De sfeer binnen onze groep was heel goed.” Wat ze er vooral van geleerd hebben? Jael: “Samenwerken met studenten van andere opleidingen. Zo gaat het straks in het echte werkveld ook.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *