Windesheimer wordt wethouder

Anique Snijders, tot enkele weken geleden werkzaam op Windesheim als functioneel beheerder, is eind mei geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Midden-Drenthe. 

Drukke periode achter de rug?
“De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was ik lijsttrekker van onze partij, VVD Midden-Drenthe. De hele winter druk geweest met campagne en debatten voeren. Daarnaast zat ik ook in de gemeenteraad. De afgelopen verkiezingen hebben wij het als VVD goed gedaan en zijn als tweede partij uit de bus gekomen in onze gemeente. Dat betekende dat ik samen met mijn fractiegenoot aan de onderhandelingstafel mocht plaatsnemen.”

Op 24 mei ben je geïnstalleerd als wethouder. Maar blijf je ook verbonden aan Windesheim?
“Wethouder zijn is een fulltime functie, dat betekende dat ik afscheid moest nemen van Windesheim. Maar in de HBO Cao staat dat je voor een publieke functie als wethouder maximaal 9 jaar politiek verlof op kunt nemen. Dat betekent dat, als je aftreedt binnen de 9 jaar, je weer terugkomt in je huidige functie, voor mij dus als functioneel beheerder. In de politiek weet je nooit hoe lang je mag zitten, maar ik ga zeker voor deze periode van 4 jaar en, als het me gegeven is en ik heb nog steeds zoveel zin erin als nu, dan sluit ik een tweede periode niet uit.”

Welke onderwerpen heb je in je portefeuille?
“Ik mag me binnen onze gemeente de komende jaren inzetten voor de participatiewet, arbeidsregio, economische zaken, recreatie en toerisme, wegen en mobiliteit en bouw en omgevingsvergunningen. Daarnaast zet ik me, over alle beleidsterreinen heen, in voor het verminderen van regels. Een brede en ruime portefeuille waar ik veel goed werk kan verrichten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *