Welke sumobot is het sterkst?

Eerstejaars van drie technische opleidingen bouwen dit semester sumoworstel-robots.

Op 5 juni nemen ze het tegen elkaar op. De vraag is dan: welke robot is het sterkst en kan alle andere robots uit de ring duwen of op z’n kant gooien?

“Het is belangrijk dat de robot krachtig, wendbaar en snel is”, vertelt student William Post. De ruim 250 eerstejaars van de opleidingen bouwkunde, elektrotechniek en technische bedrijfskunde bouwen, verdeeld in twaalf groepen, in totaal 36 robots.

Draaiende zaagbladen of krachtige hakarmen, zoals in het populaire tv-programma BattleBots, zijn ten strengste verboden. En er mag geen gebruik worden gemaakt van brandbare of explosieve stoffen. Want, zo staat er nadrukkelijk te lezen in de opdracht: toeschouwers en deelnemers mogen geen gevaar lopen.

Wil je komen kijken naar de grote ‘clash of the sumobots’? De wedstrijden beginnen rond 12.30 uur en worden gehouden in gebouw C, in het auditorium van Windesheim. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *