Roeiers winnen na kilorace

Een roeiploeg van de Zwolse vereniging Boreas boekte deze maand een bijzonder zweterige overwinning.

De vier roeiers wogen vlak voor aanvang van de wedstrijd namelijk net iets te zwaar om mee te mogen doen, daarom moesten ze in recordtempo een paar kilootjes kwijtraken. Tweedejaars ict-student Jorick Versteeg (derde van rechts) legt uit: “Je mag samen gemiddeld niet meer dan zeventig kilo wegen. Maar de lichtste van ons team viel een paar uur voor de wedstrijd uit vanwege een allergische reactie op een Ibuprofen.”

De vervanger was iets zwaarder en dus moest de hele ploeg hardlopen. “Gekleed in thermohemden, onesies en regenjassen”, vertelt Jorick. Om zo door flink te zweten snel nog wat vocht, en dus gewicht, te verliezen. En met succes. Want de ploeg, de zogeheten lichte heren gevorderden 4+, kon alsnog aan de start verschijnen op de Willem Alexander-roeibaan vlakbij Rotterdam. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *