‘Ik ga graag naar festivals’

Het zonnetje schijnt en dat betekent: festivals. Grote feesten en keiharde muziek, of toch wat kleinschaliger en rustig; wat is favoriet bij studenten?

“Festivals moet je rekenen als vakantie. Natuurlijk zijn ze duur, maar je gaat wel gewoon een weekend weg. Zo heb ik de grote dancefestivals allemaal wel gezien, zelfs eentje in Miami. In Miami blijf je dan natuurlijk ook wat langer. De sfeer is geweldig en je favoriete artiesten komen juist op die festivals. ”
Wes Ballijns (29)
derdejaars commerciële economie

 

“Ik ga af en toe weleens naar een festival. Laatst heb ik bijvoorbeeld nog het Bevrijdingsfestival bezocht. Als ik ga, dan ga ik het liefst naar een klein festival. Grote druktes vind ik niet zo fijn. Ik ga dan veel liever naar een concert of naar een kleinschalig festivalletje. De sfeer is daar wat fijner.”
Thijs Struik (24)
tweedejaars journalistiek

 

“Vroeger ging ik regelmatig naar een festival, maar nu niet meer. Ik vind het niet meer zo leuk; je bent de hele tijd aan het lopen en je bent elkaar de hele tijd kwijt. En dan ook nog van die vieze ventjes die er rondlopen. Ik denk dat ik er een beetje overheen ben gegroeid, ik heb er geen zin meer in.”
Melissa van Winkoop (23)
vierdejaars maatschappelijk werk en dienstverlening

 

“Festivals zijn vaak lastig bereikbaar voor mij; ik woon best afgelegen. Ik ga er het liefst met een stel vrienden heen. En de muziek moet wel naar mijn smaak zijn. Rock bijvoorbeeld, dat is niks voor mij, doe mij maar dancemuziek of elektronic.”
Jurrian Blokhuis (19)
eerstejaars civiele techniek

 

“Als je een heel weekend naar een festival wilt, dan is dat vaak best duur. Zoveel geld heb ik niet voor een festival over. Dan ga ik liever een keer naar een concert van één artiest. Als ik dan naar een festival ga, dan zou ik ook voor de artiesten gaan, anders hoef ik er niet heen.”
Lina de Haan (23)
vierdejaars hbo-rechten

Ron Mauer

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *