Condooms met garnalen

Oud-journalistiek-student Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Pho Kitchen.

Dit is heel erg, maar toch waar: het enige Aziatische eten dat ik ken is Chinees. Ordinair Chinees. Toen er laatst een nieuwe Vietnamees opende in de binnenstad, Pho Kitchen, had ik dus geen flauw idee wat hun pot zou schaffen. En wat blijkt: die schaft behoorlijk veel goeds.

Maar kiezen is nog best lastig. Als ik de menukaart van Pho Kitchen opensla vliegen de garnalen, kippen en borden rijst me om de oren. Zoveel keuzes, en het lastige is: de namen van de gerechten helpen je niet bepaald op weg. Bij termen als ‘goi cuan chay’en ‘pho bo dac biet’ gaat nou niet direct een belletje rinkelen. Toch ben ik er na een hoop wikken en wegen uit: ik ga voor de ‘com ga nuong sa’. Je weet wel, rijst met kip.

Om de ergste honger te stillen delen mijn vriendin en ik vooraf nog even een mix van voorgerechtjes, die samen op één plank liggen. Kost je vijftien euro. Er zitten spring rolls bij (een soort condooms met daarin garnaal, mint, koriander, rauwkost en vermicelli), loempia’s waarvan ik geen idee heb wat erin zit maar het smaakt goed, biefstuk op een stokje, nog een los kwakje rauwkost én een Vietnamese pannenkoek gevuld met kip, garnalen en groenten. Ja, denk je dat je alles hebt gehad, moet er nog een hele pannenkoek naar binnen. Ik kán niet meer: na ronde één is mijn broeksknoop los.

Maar dan komt nog de rijst met kip. Op een enorm bord liggen witte rijst, komkommer, sla en reepjes kip. Niet heel bijzonder. Maar de kip doet ’t ‘m: die is gemarineerd in een zoetige saus. Heel lekker en mals, maar na een paar happen kip en rijst geef ik het op. Ik zit vol. Dit bord kostte dertien euro, wat het dankzij de goede kip en de grote hoeveelheid eten zeker waard is. Wat er nog wel in gaat, is de superfrisse Vietnamese groene ijsthee. Er zit honing en limoen doorheen en ik drink er twee grote glazen van op. Zonde dat dat het enige is wat ik op krijg, maar joh: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Het waren drie voortreffelijke happen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *