Wereldwijd bezoek bij g&w

Bij domein Gezondheid&Welzijn zijn deze week studenten en docenten van verschillende Europese universiteiten op bezoek voor de jaarlijkse International Week.

De Deense docent Aod Emilie Evensen vertelt eerstejaars socialworkstudenten over jeugdzorg in Denemarken. De studenten luisteren vol overgave naar haar verhaal. Tijdens het tweedaagse internationale en interdisciplinaire evenement werken studenten van onder andere verpleegkunde en social work samen met buitenlandse studenten in groepen aan een fictieve casus. De groep met het beste behandelplan wint een prijs.


Socialworkdocent Frieda van Brug: “De casus gaat over een Somalische vrouw die als vluchteling naar Nederland is gekomen. De studenten kijken vanuit hun eigen discipline welk traject het beste is voor de vrouw en haar kinderen, en we bespreken hoe dit soort casussen in andere landen behandeld worden.” Ook zijn er tijdens de International Week gastcolleges van docenten uit Italië, Denemarken, Portugal, Finland, België en Tsjechië. Zo ook van de Deense docent Evensen. (RvA)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *