Sharenet op de schop, nieuwe versie Windows

Sharenet krijgt een heel nieuw uiterlijk. Het systeem waarop Sharenet draait, Sharepoint 2010, heeft z’n beste tijd gehad en wordt vervangen door de online samenwerkomgeving Office 365. De overgang staat gepland voor begin juli. 

Office 365 biedt een groot aantal voordelen, zegt Anique Snijders van het projectteam Route 365. “De gebruiksvriendelijkheid is een stuk groter en het past zich aan aan het device waarmee wordt gewerkt, zoals een mobiel of tablet. Daarnaast staat alles straks echt in de cloud, dus op de servers van Microsoft, en worden updates automatisch uitgevoerd.”

De naam ‘Sharenet’ zal waarschijnlijk niet veranderen, maar het platform krijgt wel een heel nieuw uiterlijk. MyDepartment, de TeamSites, de mededelingen, het corporate nieuws en het menu met alle belangrijke toepassingen (zoals mail, Oracle, de ELO en Educator) blijven zichtbaar op de hoofdpagina. De communities worden automatisch overgezet en gaan ook teamsites heten. De activity-stream wordt vervangen door microblog-dienst Yammer.

Ook het besturingssysteem waarop alle vaste pc’s en laptops van Windesheim draaien (Windows 7) wordt binnenkort vervangen door Windows 10. De vervanging van oude laptops voor nieuwe exemplaren met daarop de nieuwe Windows-versie en Office 2016 is al in volle gang. De desktops van docenten en medewerkers worden vlak waarschijnlijk na de zomervakantie geüpdatet. De pc’s voor studenten zijn reeds geüpdatet.

Medewerkers moeten er zelf voor zorgen dat lokaal opgeslagen bestanden worden overgezet naar OneDrive. Bestanden in de map ‘Mijn Documenten’ op Sharenet worden komend weekend al automatisch overgezet. Op Windesheim Flevoland wordt de overstap naar Office 365 en Windows 10 de komende weken reeds gemaakt. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *